top of page
meat quality logo
Αναζήτηση

Παρακολούθηση και αξιολόγηση της βόσκησης των ζώων

  • Εικόνα συγγραφέα: Designature Community
    Designature Community
  • 29 Οκτ 2024
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Ένας από τους βασικούς στόχους του έργου ”MeatQuality” είναι η ανάδειξη της σημασίας της ιχνηλασιμότητας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του ελληνικού κρέατος. Για το λόγο αυτό, καθώς το έργο διανύει την τελική φάση υλοποίησης των δράσεών του, έχουν τοποθετηθεί σε φυλές προβάτων μικτών αποδόσεων και κρεοπαραγωγής (Καλαρρύτικο, Κατσικά, Πελαγονίας, Charolais), ειδικά κολάρα παρακολούθησης της κίνησης ζώων σε πραγματικό χρόνο, σε περιοχές της Κρύας Βρύσης Πέλλας, Ιωαννίνων και Μετσόβου.  


Με αυτόν τον τρόπο, συλλέγονται δεδομένα των περιοχών και διαδρομών βόσκησης των προβάτων, τα οποία αξιολογούνται σε συνδυασμό με τη βοσκήσιμη ύλη και την τοπική χλωρίδα, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στον κτηνοτρόφο για τις διατροφικές προτιμήσεις των ζώων. Ως εκ τούτου, ο κτηνοτρόφος μπορεί να καθοδηγήσει τη βόσκηση του πληθυσμού του σε περιοχές όπου η τοπική φυτική ποικιλότητα επιτρέπει τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και οργανοληπτικών ιδιοτήτων του κρέατος.






Comments


ευραπαικο ταμειο αγροτικης αναπτυξης
υπουργειο αγροτικης αναπτυξης
eip AGRI
προγραμμα αγοτικης αναπτυξης
εσπα
meat quality
  • Facebook
  • LinkedIn

©2023 by Meat Quality.

Accessibility Statement.

Proudly created by Designature

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 16.1-16.2 

ΥΠΟΜΕΤΡΟ  16.1 – 16.2

«ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ»
ΔΡΑΣΗ 2:

«Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» ΜΕΤΡΟ 16 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

bottom of page